בית הספר למדעי הסביבה

קווים מנחים לכתיבת הצהרת הכוונות לעבודת הדוקטור במסגרת בית הספר למדעי הסביבה

• היקף הצהרת הכוונות: כפי שמפורט בהמשך, הצהרת הכוונות תהיה בין 5 - 3 עמודים מודפסים ברווח 1.5, עפ"י כללי הכתיבה המדעית הנאותים, לא כולל ביבליוגרפיה.
  • בהצהרת הכוונות יש להגדיר את נושא העבודה, רציונל לביצוע המחקר, מטרת המחקר וחדשנותו, הרקע התיאורטי (עיגון המחקר המוצע בגופי ידע רלוונטיים). חשיבות וחדשנות המחקר ושיטת ביצוע המחקר (מבנה המחקר, אוכלוסיית המחקר, משתני המחקר, כלי המחקר והטיות פוטנציאליות. במידה וביצוע העבודה דורש גישה למידע רגיש (תיקים רפואיים, חומר בטחוני, וכדומה) יש לציין זאת, וכן כיצד יושג המידע, אישור נגישות לנתונים ופרסומם.

להצהרת הכוונות יש לצרף רשימת ספרות להצהרת הכוונות.

• אם ביצוע העבודה כרוך בהוצאות כספיות משמעותיות (מימון בדיקות מעבדה, סקר, ציוד מעבדה חדש, וכדומה), יש לציין את מקור המימון, או מקורות אפשריים למימון, והיתכנות גיוס התקציבים הנדרשים.
  • אם יש יותר ממנחה אחד לעבודה, יש לפרט את תחומי האחריות של כל מנחה.

מועמד שיתקבל ללימודים יהיה רשאי להתחיל את לימודיו בכל עת. מועמד שהחל את לימודיו במהלך סמסטר האביב יהיה רשאי להגיש את מועמדותו למלגות האוניברסיטאיות המוצעות בשנת הלימודים העוקבת (בכפוף לנהלי הרל"מ).

מסמכיהם (גיליונות וציונים ותעודות של תואר ראשון ושני) של מועמדים אשר הינם מוסמכים של אוניברסיטאות או מכללות מחו"ל המוכרות בארץ או, לרבות מוסמכים של אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, יוגשו למזכירות בי"ס לבדיקת עמידתם בתנאי הקבלה. מועמדים אלה, כאמור, יחויבו לעמוד בהצלחה במבחן ה –GRE הכללי (Test General) ולהימצא באחוזון ה-% 70 בכל אחד משלושת מרכיבי המבחן. עמידה במבחן זה מהווה תנאי הרשמה ואחד מתנאי הקבלה ללימודים.  כמו כן ,יידרש המועמד להשלים לפחות ארבעה קורסים שתקבע הוועדה הבית ספרית בהיקף כולל של 16 שש"ס בציון ממוצע של 84 לפחות, ובלבד שאחד מתוך הקורסים כאמור יהיה בדרג 3 ויחייב כתיבת עבודה סמינריונית