מלגות מיוחדות לחברה הערבית

מנהל התכנית - פרופ' משהור חוש

פתחה ההרשמה לשנה"ל תשפ"ה 2024-2025, הגשות יתקבלו עד לתאריך 31.8.24

לנרשמים חדשים לתואר שני בניהול משאבי טבע וסביבה לשנה"ל תשפ"ה:

M.A בניהול משאבי טבע וסביבה

M.A תואר שני בניהול משאבי טבע וסביבה, התמחות בניהול ומדיניות אנרגיה

הכשרת דור חדש של מנהיגים סביבתיים בני החברה הערבית, שיהיו סוכני שינוי אפקטיביים בתחום הסביבה, ויתרמו לקידום עתיד ירוק ומקיים יותר בחברה הערבית!

לימודי תואר שני בניהול משאבי טבע וסביבה הם חוויה אינטלקטואלית, מרתקת ומאתגרת. הסטודנטים לומדים על הסוגיות הסביבתיות המרכזיות, איתן מתמודדות כיום מדינות העולם בכלל וישראל בפרט - שינויי אקלים והשפעותיהם, הפגיעה במגוון הביולוגי ובשרותי המערכות האקולוגיות, הידלדלות משאבי הטבע, מגמות העיור ועוד.
הלימודים מעמיקים בעקרונות הקיימות ולכן ניתן דגש נרחב ללימודי כלכלת סביבה וכלכלת אנרגיה.

• תואר שני ייחודי בניהול משאבי טבע וסביבה, עם הרחבות והעשרות ייעודיות לחברה הערבית.
  • הכשרות וסדנאות- פרקטיקות במיומנויות רכות, סדנאות התמחות בכתיבת ניירות עמדה, היכרות עם התרבות הארגונית והמערך הארגוני של הרשויות המקומיות הערביות, סיורים. הפעילות תתקיים ביום נוסף (בזום ובשטח).
  • התמחות מעשית- הזדמנות לסטודנטים לרכוש ניסיון בתחומי הסביבה, קיימות ואקלים, ולגבש זהות מקצועית, כולל בחירת תחום התמחות בנושאי סביבה וקיימות.
  • התוכנית נלמדת ביום אחד מלא- יום חמישי, במשך 3 סמסטרים (סמסטר א', ב' וקיץ).
  • התמחות מעשית תתקיים בסמסטר קיץ וסמסטר א' שנה לאחר מכן.
  • סה"כ משך הלימודים והתנסות: 4 סמסטרים (שנה קלנדרית וסמסטר א').
  • מלגת שכר לימוד מלאה למתאימים!

למי מיועדת המלגה?

המלגה מיועדת לסטודנטים.ות חדשים.ות לתואר שני בניהול משאבי טבע וסביבה באוניברסיטת חיפה.

•  מועמדים מהחברה הערבית.
  •  יתקבלו מועמדים אשר סיימו תואר ראשון, בציון ממוצע של 80 לפחות ולא פחות מ–76. העדפה תינתן למועמדים העובדים ברשויות המקומיות הערביות ו/או בזיקה עם השלטון המקומי בחברה הערבית.

חובות המשתתפים.ות שיאושרו לצורך קבלת המלגה:

• השתתפות בהכשרות וסדנאות.
  • השתתפות בהתמחות מעשית.
  • השתתפות במעגלי שיח.
  • השתתפות בסיורים.

להגשת מועמדות למלגה:

• אישור הרשמה לתואר שני בניהול משאבי טבע וסביבה- לינק לאתר ההרשמה.
  • קורות חיים.
  • מכתב מוטיבציה (עד עמוד אחד)- המכתב יתאר מדוע את.ה מעוניין.ת ללמוד תואר שני בניהול משאבי טבע וסביבה.

מועמדים.ות מתאימים יזומנו לראיון אישי.

מועמדים שלא מתקבלים לתוכנית הייעודית הזו, יכולים ללמוד בתוכנית הרגילה של בית הספר (ללא מלגה).

לפרטים נוספים ניתן לפנות: למוחמד חליליה 054-2066879